Buy your ticket(s) online now!

Museum Het Schip and its collection

Museum Het Schip

World-renowned expressionist building "Het Schip" ("the ship") is the most famous work by Amsterdam School architect Michel de Klerk, which was completed in 1921. The museum located in the building is dedicated to the Amsterdam School, an architecture style. The former post office designed by the architect can be visited as well as the period appartment that is furnished as it was common in the twenties. In addition, the museum has a garden where Amsterdam School street furniture is exhibited.

NLHet Schip

Art & Design  Art & Design History & Anthropology  History & Anthropology Children Historic house Profession & Craft Person & Artist Applied art

Museum Het Schip
Oostzaanstraat 45
1013 WG Amsterdam

Visitor information Museum Het Schip

January 1st closed
Koningsdag (April 27) closed
December 25th closed
Easter Sunday& Monday and Whit Monday open!
Guided tour every hour and at 3 p.m. in English.

5 – 12€5.00
I Amsterdam City CardFree
BankGiro Loterij VIP-KaartFree
City pass adultsFree
City passFree
Students€7.50

Child-friendly

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Discover all museums in Amsterdam

Museum Het Schip Reviews

Museum Het Schip has 3 ratings.

• L
    Liesbeth • 31 Jan 2019

Ik vond het een heel fijn museum schoon fris en zeer vriendelijk personeel .De rondleiding met gids Saskia was geweldig ,wat weten ze veel en wat kon ze goed vertellen .Later kregen we nog een rondleiding met de bus ,door Amsterdam ,onze gids Koen vertelde met veel passie over de “Amsterdamse School” .We hebben genoten ondanks het koude weer , allemaal vrolijke mensen .Het museum is zeker een aanrader .

Visited on 25 Jan 2019

• Frans
    Frans • 2 May 2016

Dit bijzondere museum belicht eigenlijk twee zaken. Naast de architectuur- en kunststroming Amsterdamse School wordt ook getoond hoe vroeger de PTT wekte. Dit is vooral goed te zien in het mooie postkantoor van de hand van Michel de Klerk, de architect van het bouwblok waarin het museum zich bevindt. De rondleiding die bij de toegangsprijs is inbegrepen is zeer aan te raden. Die neemt je ook mee naar de modelwoning uit de jaren '20. Verder is er een groot café waar ook een lunch wordt geserveerd. In de tuin daarachter zijn vele attributen te zien die vroeger her en der in Amsterdam op straat waren te zien zoals girobussen, brandmelders en een kiosk. Vooral oudere Amsterdammers zullen dit herkennen. Dit museum is een aanrader met mooi weer omdat er veel buiten valt te zien.

Visited on 1 May 2016

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum Het Schip, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum Het Schip.