Buy your ticket(s) online now!

Singer Laren and its collection

Singer Laren

Singer Laren focuses on international art from the period 1880 to 1950. The core of the collection is the collection that the couple William and Anna Singer brought together. This collection primarily consists of works by French painters from the School of Barbizon, traditional impressionistic artists from ‘Het Gooi’ and American friends. The entire collection consists of more than three thousand works of art.

Art & Design  Art & Design Modern art

Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren (NH)

Visitor information Singer Laren

13 – 18€10.00
I Amsterdam City CardFree
BankGiro Loterij VIP CARDFree
Singer SupportersFree

Oude Drift 1, Laren (NH)

Discover all museums in Laren (NH)

Singer Laren Reviews

Singer Laren has 4 ratings.

Karel • 29 Apr 2022

Doel vandaag: de nieuwe collectie die door Els Blokker – Verwer aan het Singer Museum is geschonken: de collectie Nardinc. Els Blokker en haar in 2011 overleden man Jaap Blokker (jawel van dé Blokker) waren/zijn verwoede verzamelaars en genereuze kunst mecenassen. Jan Sluiters is de centrale figuur met 40 werken maar daaromheen nog zo’n 70 werken van andere modernen als Leo Gestel, Kees van Dongen, Charley Toorop, Jan Toorop, Theo van Reijsselberghe en Bart van de Leck. Hoewel jan Mankes -actief in dezelfde tijd- het werk van Sluijters en de modernen toch vooral geknoei vond, moet ik zeggen dat ik het daarin niet met Mankes eens ben hoewel ik hem zeer bewonder. Uiteraard besef ik dat wij nu anders tegen het werk van toen aankijken. Het spat van het doek in een uitbundige kleurenexplosie en dat was toen uitermate gedurfd en veel te modern.Voor ons echter is het vandaag de dag genieten. Het museum is natuurlijk zeer verguld met deze riante en bijzondere schenking. Mooi ook dat deze collectie nu voor iedereen te zien is. De namen zijn bekend, maar nu kunnen we werken zien tot nu toe in de beslotenheid van een privéwoning voor de ogen van de buitenwereld verborgen is gebleven. Dat huis heet overigens Nardinc, vandaar de naam Collectie Nardinc. Naast de grote Nederlandse modernisten uit de beginjaren van de vorige eeuw, ook ruimte voor de magisch realisten als Carel Willink en Dick Ket. Ook modernen uit die tijd maar met een geheel andere eigen signatuur. De Nardinc Collectie kon nergens beter gehuisvest worden dan in het Singer Museum. Wát een aanwinst!

Visited on 29 Apr 2022

• B
    Bianca Rozanna • 19 Dec 2021

Singer Laren Museum Belgische Meesters zondag middag 14.12.20 21 heel mooie tentoonstelling uitleen uit België heel leerzaam. De integratie Philosophie Kunst Expressie Oudeheden- Plato Mythologie in het naar het Moderen Reflecteren - 19de eeuw - 20 eeuw Nu in de 21ste eeuw begrijpen ....Circle of Life ..Birth and Death .... METAMORFOSES.

Visited on 14 Dec 2021

Karel • 15 Sep 2018

Laatste impressionisten/Singermuseum Laren: Auguste Rodin was de voorzitter van de in 1900 opgerichte Societé Nouvelles de Peintres et de Sculpteurs. Zij waren de laatste impressionisten van een generatie. Wat zij deelden was een hang naar natuurgetrouwe romantiek met een vleugje mystiek. Rodin is een beroemde naam bij het grote publiek, maar een aantal anderen in deze groep bereikten niet de naam en faam van een Monet, Manet of Vangogh. Maar toch mogen de werken van Aman Jean (portet van zijn kinderen Line en Francois), Emile Claus (o.a. Zonnige dag), Henri Martin, Charles Cottet, en Jean Francois Raffaëlli er zijn. Hoewel het één groep was die zich baseerde op dezelfde kunstenaarsuitgangspunten viel de groep toch in wat subgroepjes uiteen in pure impressionisten, of bijvoorbeeld meer de groep die symboliek in het werk doorvoerde zoals Charles Cottet in zijn Vrouwen op de verzoendag van Sainte Anne-la-Palud. Rond 1930 gaat deze laatste groep impressionisten ter ziele. Gelukkig zijn hun prachtige werken gebleven.

Visited on 13 Sep 2018

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Singer Laren, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Singer Laren.