Museum Bredius and its collection

Museum Bredius

Museum Bredius is housed in a 18th century mansion. It displays the private collection of the famous art historian Dr. Abraham Bredius (1855-1946). The collection partly consists of 17th century paintings and drawings by Dutch Masters. In total, the collection consists of more than two hundred paintings. But also furniture and objects of silver, crystal and porcelain are part of the collection. Besides the permanent collection, the museum also organises temporary exhibitions.

Art & Design  Art & Design Historic house Renaissance art & Early modern art

Museum Bredius
Lange Vijverberg 14
2513 AC The Hague

Visitor information Museum Bredius

Tour€50.00
Friends of the museumFree

Lange Vijverberg 14, The Hague

Discover all museums in The Hague

Museum Bredius Reviews

Museum Bredius has 2 ratings.

Karel • 15 May 2022

Aan de Lange Vijverberg in Den Haag bevindt zich een verborgen pareltje in een pand dat ooit onderdeel uitmaakte van het Friese Hof. Museum Bredius herbergt de collectie van de in 1946 overleden Abraham Bredius, kunsthistoricus, Rembrandtkenner en directeur van het Mauritshuis. Hij bezorgde het Mauritshuis o.a. Het puttertje, Het meisje met de parel en Rembrandts ‘Twee negers’ en ‘Saul en David’. Privé was hij ook een hartstochtelijk collectioneur. Die verzameling liet hij na aan de gemeente Den Haag. De collectie herbergt o.a. een prachtige Christuskop van Rembrandt, maar ook diverse Jan Steens, Hondecoeter, Van Ruijsdael, Hobbema en Van Hoogstraten om er maar een paar te noemen. Daarnaast een collectie zilver en Delfts blauw. Het pand ademt de sfeer van een rijke familie hoewel Bredius nooit in dit pand woonde. Dat was namelijk Prinsengracht in Den Haag. In 1990 verhuisde de collectie naar het huidige onderkomen. Desalniettemin krijg je een uniek inkijkje in de verzameling van een privépersoon. Alleen al vanwege de Rembrandt is een bezoekje aan dit kleine maar unieke museum de moeite meer dan waard.

Visited on 13 May 2022

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum Bredius, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum Bredius.